“State of the art" is something that is as modern as possible.It is a product that is based on the very latest methods and technology.Something that is "state of the art" is the newest possible design or product of a business or industry.A state of the art television set, for example, uses the most modern electronic design and parts.It is the best that one can buy.
“State of the art” is not a new expression.Engineers have used it for years, to describe the best and most modern way of doing something.Millions of Americans began to use the expression in the late 1970’s.The reason was the computer revolution.Every computer company claimed that its computers were “state of the art”.
Computer technology changed so fast that a state of the art computer today might be old tomorrow. The expression “state of the art” became common and popular as computers themselves.Now all kinds of products are said to be “state of the art”.
1.What is the purpose of the passage?
A. To tell how “high tech” and “state of the art” have developed.
B. To give examples of “high tech”.
C. To tell what "high tech" .and "state of the art" are.
D. To describe very modern technology.
2.What can we infer from the passage?
A. American stores could provide new kinds of products to people.
B. High tech describes a technology that is not traditional.
C. “State of the art” is not as popular as “high tech”.
D. A modern plough pulled by oxen is “state of the art”.
3.All the following examples are high tech except ____.
A. a microwave oven B. a home computer
C. a hand pump D. a satellite
4.Which of the following statements is not true?
A. Since the computer revolution, the expression“state of the art" has become popular.
B. "State of the art" means something that is the best one can.
C. With the rapid development of computer technology,a state of the tart computer may easily become out of date.
D. All kinds of products are“state of the art”nowadays.
5.The best title for the passage is______.
A. Computer Technology B. High Tech and State of the Art
C. Most Advanced Technology D. Two New Expressions
【精析】推理判断题。答案依据第一段最后一句: Because of improvcrientr5 in ... microwave ovens, etc.“由于技术的进步，人们能在美国的商店里买到许多新产品，比如家用电脑和微波炉等等。"A项“美国商店可以向人们提供新产品”正是此意。
【精析】信息明示题。答案依据第一段第六句和最后一句:so is a communication satellite.即:通信卫星也是如此; Because of improvements in technology,... microwave ovens, etc.“由于技术的进步，人们能在美国的商店买到许多新产品，比如家用电脑和微波炉等等。”除了C项“手泵”之外三项都是高科技的例子。
【精析】推理判断题。答案依据文章最后一句: Now all kinds of products are said to be "state of the art". 现在所有的产品都号称是最新产品。此句与D项只是一字之差said to，但意义截然不同。“号称”不等于“确实是(最新技术)”。
更多河南专升本考试报考指南、河南专升本考试时间，河南专升本考试报名时间，河南专升本考试复习指导等>>>>备考要趁早，机会不等人!信息，请随时关注耶鲁专升本官 网：香港六合彩白小姐 www.h026f.cn，也可拨打电话：400-099-7300，或者咨询QQ：800085149。更多河南专升本知识，请下载耶鲁专升本手机app!